Tremola la cadira de María José Lecha

L'assemblea general de la CUP debatrà la revocació de la regidora a l'ajuntament de Barcelona
lecha
lecha

Els militants de la CUP han rebut un document intern en el qual se’ls informa que en la pròxima assemblea general de la formació, del 21 de gener, es debatrà la revocació de la regidora barcelonina, María José Lecha.

Segons NacióDigital, el comunicat afirma que s’estudia la revocació de Lecha “en aplicació del codi ètic” de la CUP, però sense especificar en què ha incomplert aquest codi la regidora.

La mateixa informació assegura que la mesura que es vol prendre contra Lecha no és a proposta del secretariat municipal, sinó que l’han forçat diferents nuclis de la formació antisistema.

S’apunta que el conflicte s’hauria originat per les afirmacions que l’exregidor de la CUP a Barcelona, Josep Garganté, hauria fet contra Lecha i en les que l’acusaria d’haver demanat al diari La Jornada que acomiadés un dels treballadors. Un extrem que fonts de la CUP consideren “fals” i “surrealista”.

Fonts pròximes a María José Lecha han lamentat que el secretariat municipal “no hagi fet cap gestió per desmentir l’acusació” que s’ha fet contra la regidora cupaire, donant per bona l’acusació portant-la a debat a l’assemblea general.

Les tensions dins de la CUP van aflorar amb l’abstenció de la formació en l’aprovació dels pressupostos municipals donant per bo l’acord que havien signat amb els comuns d’Ada Colau, tot i que només s’havien fet efectives el 40% de les propostes cupaires en el darrer exercici.

L’abstenció als comptes de Colau va provocar les crítiques d’Endavant, i la situació de tensió interna en el grup municipal de la CUP ha acabat degenerant en la petició de revocació de Lecha.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides