Pacte Puigdemont-Rovira per la investidura i la Mesa

El candidat de JxCat proposa a la número dos d'ERC que el facin president per via telemàtica o delegada
carles puigdemont videoconf
carles puigdemont videoconf

El cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, i la número dos d’ERC, Marta Rovira, han assolit un acord la passada nit sobre la investidura de Puigdemont com a president de la Generalitat i la formació d’una Mesa del Parlament amb majoria independentista (per tant, sense representant dels comuns), avancen Catalunya Ràdio i RAC1.

Segons aquesta informació, l’expresident de la Generalitat ha plantejat a Rovira durant un sopar a Brussel·les ser investit per via telemàtica o mitjançant una fórmula per delegació. En aquest segon cas, un altre diputat llegiria el seu discurs d’investidura. A partir d’ara, ERC, que havia dit que deixaria que els lletrats del Parlament diguessin la seva sobra l’opció telemàtica, estudiarà la proposta de Puigdemont.

L’acord d’aquest dimarts, sobre el qual s’esperen més detalls per part d’ambdues candidatures durant aquest dimecres, transcendeix tres dies abans que la majoria dels diputats electes de Junts per Catalunya es reuneixin amb Puigdemont a Bèlgica, i el mateix dia que Artur Mas i Carles Mundó s’han apartat de la primera línia política.

D’altra banda, segons informa Nació Digital citant fonts d’ERC, la Junta Electoral Central ha comunicat al partit que lidera Oriol Junqueras, quant a la renúncia a l’acta de diputat per part dels consellers que acompanyen Puigdemont a Bèlgica, que la cessió de l’acta de diputat s’ha d’efectuar a l’ambaixada espanyola -en aquest cas, serien detinguts- o bé davant un notari belga mitjançant un tràmit que requeriria l’aval d’un notari espanyol.

Aquesta informació afegeix que les dificultats per fer efectiva una renúncia o una delegació del vot no prevista reglamentàriament podrien impedir temporalment la majoria independentista al Parlament que sumen JxCat, ERC i la CUP.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides