Com ha donat la nota Enric Vila?

enric vila 2018
enric vila 2018

Ficant amb calçador l’afer Catalunya-Espanya quan en una taula de debat a TV3 es tractaven els casos d’assetjament sexual que pateixen les dones. Els Matins de TV3, en concret, ha convidat la periodista i professora de la UOC Ana Isabel Bernal Triviño per parlar aquest dilluns sobre el tema a partir de la campanya “Me too“, que estrelles del món del cinema han dut a la recent gal·la dels Globus d’Or vestint de negre.

“Jo voldria dir una coseta, però no sé si serà ben interpretada o si la sabré explicar prou bé”, ha dit com a introducció de la seva intervenció el columnista d’El Nacional Enric Vila, el qual s’ha congratulat que col·lectius com les dones (“no desgastats per la història”, ha afegit) puguin fer valer els seus drets, però de seguida ha plantejat “veure-ho molt en perspectiva”, tot afegint que el mateix passa “amb els negres” i “en el camp polític, amb els catalans”.

Aquesta al·lusió no ha provocat cap resposta dels altres tertulians, però hi ha tornat després que la periodista Milagros Pérez Oliva recordés que per desprestigiar el feminisme, se l’equipara al nazisme. Aleshores, Vila ha dit que “el mateix esquema” amb relació al nazisme es reprodueix en “el tema català”, tot afegint que són casos de “minories febles contra l’statu quo.

Després de situar-se reiteradament a favor dels drets de les dones, Vila també ha argumentat que no relativitza quan sosté que són molts els col·lectius “en situació d’inferioritat”, entre els quals ubica “els catalans”, que per a ell “tenen un problema”, com els indis o els immigrants.

Finalment, Ana Isabel Bernal, que ha negat amb el cap i ha esbufegat quan Vila mirava d’explicar-se (dient que “no sou les úniques”), ha recordat que la taula de debat se centrava en els drets de les dones. Per la seva part, Vila s’ha excusat dient que ell aportava context i indicant que la professora de la UOC s’havia posat a la defensiva.

La fricció no ha passat desapercebuda a les xarxes, on la columnista d’El Huffington Post Yolanda Domínguez ha destacat la mirada que ha dedicat Bernal a Vila quan aquest ha parlat de catalans oprimits en un debat sobre l’assetjament que pateixen les dones. “Aquest és el nivell”, ha expressat amb un hashtag.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides