Foment vol expulsar la Cecot

La patronal catalana acusa l'organització vallesana d'expandir les seves activitats fora del Vallès
gay montella foment
gay montella foment

La patronal catalana Foment del Treball ha decidit obrir un expedient contra la Cecot (Confederació Empresarial Comarcal de Terrassa) amb la finalitat d’expulsar-la de l’organització. En concret, la junta directiva de Foment va decidir aquest dilluns amb 42 vots a favor i nou vots en contra expedientar a la Cecot. L’objectiu de l’expedient és que l’organització empresarial vallesana deixi de ser soci col·lectiu de Foment. Ara la Cecot disposa de 15 dies per justificar que no ha vulnerat les normes de funcionament de Foment.

Foment considera que la Cecot no ha complert amb l’acord assolit entre les dues organitzacions empresarials en el punt en el qual es contempla que si una organització territorial té iniciatives o vol gestionar assumptes d’àmbit estatal les ha de plantejar a Foment del Treball, perquè si cal, les traslladi a l’administració de l’Estat mitjançant la CEOE-Cepyme.

La patronal catalana considera que la patronal vallesana vulnera sistemàticament aquest acord, organitzant activitats que depassen el seu àmbit territorial d’acció. Un exemple seria la gala anual de La Nit de l’Empresari que la Cecot fa a Barcelona. En la celebració del 2017, els assistents van regalar una llarga ovació a l’aleshores president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Es dona la circumstància que el president de la Cecot, Antoni Abad, ha defensat obertament el dret a l’autodeterminació de Catalunya i ha valorat positivament una Catalunya independent. El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ben al contrari, sempre ha demanat que el govern central i el català dialoguin sobre el futur de Catalunya, i ha mostrat la seva preocupació davant d’una possible independència de Catalunya. En aquest context, la Cecot va donar suport a l’aturada de país que els independentistes van convocar el passat 3 d’octubre i també va criticar que l’Estat facilités la sortida d’empreses de Catalunya.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.