El PDeCat pregunta si el govern de Rajoy “està disposat a matar”

La diputada Míriam Nogueras ha entrat la qüestió després de les paraules de la ministra Cospedal
Míriam Nogueras
Míriam Nogueras

La diputada del Partit Demòcrata al Congrés espanyol Míriam Nogueras, que forma part de la Comissió de Defensa, ha entrat al registre del Congrés una pregunta per a ser resposta per escrit, adreçada al govern de Rajoy, i més concretament a la ministra Cospedal: “El govern espanyol, a través de l’exèrcit, està disposat a matar ciutadans que de manera pacífica defensen la República catalana, per defensar la unitat territorial d’Espanya?”.

Abans, la diputada també va registrar diverses preguntes per a ser respostes per escrit per l’executiu de Mariano Rajoy. Ho va fer després de les declaracions de la vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy després del 27 d’octubre, en què afirmava que “si Puigdemont proclama la República, posa en risc la vida dels ciutadans”.

Nogueras va preguntar si, pel fet que Levy pertanyi al partit del govern espanyol fa que “es pugui entendre que ella tenia informació sobre els plans que tenia el govern de Mariano Rajoy?” i també demana una resposta a “quins eren els plans que tenia el govern de Mariano Rajoy si es feia efectiva la República?”.

Finalment, Nogueras conclou amb una pregunta sobre els ferits de l’1-O: “Ha pensat el govern espanyol a demanar disculpes públicament als més de mil votants catalans tractats pels serveis mèdics després de les actuacions dels cossos i forces de seguretat de l’Estat l’1-O?”.

De moment, no hi ha resposta. L’Estat no està obligat a contestar les preguntes dels grups parlamentaris. Si finalitza el termini de dos mesos i no hi ha resposta, els grups poden tornar a entrar al registre del Congrés les preguntes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides