ERC pressiona els diputats de Brussel·les perquè deixin pas

La mesura buscar assegurar la majoria d'escons independentistes del Parlament
Título de la imagen
Título de la imagen

Esquerra Republicana pressiona els consellers cessats de Brussel·les perquè renunciïn a l’acta de diputats i garanteixin, així, que la majoria dels escons independentistes del Parlament estaran ocupats.

Els republicans fan una crida a la responsabilitat per assegurar que l’independentisme no perdi les votacions de la Mesa del Parlament que es faran la setmana que ve.

Demòcrates proposa que, a canvi, es posi per escrit que Antoni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí, continuaran al govern com a consellers.

Els republicans asseguren que estan en contacte permanent amb els diputats electes que són a Brussel·les, i que l’opció de deixar l’acta està sobre la taula. Roger Torrent, que avui ha fet de portaveu, obre la porta a la renúncia de l’acta.

Els independentistes tenen 70 diputats, però 8 són a Brussel·les o a la presó. Per tant, si no tornen, sumen 62, a 6 de la majoria absoluta. A l’altra banda, Ciutadans, el PSC i el PP sumen 57. En aquest escenari, els comuns, amb 8 diputats, podrien tenir la clau.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides