Puigdemont suggereix tornar com a president

ERC, que no vol repetir eleccions, pendent que els lletrats del Parlament es pronunciïn sobre la investidura telemàtica
puigdemont discurs brusseles
puigdemont discurs brusseles

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont es planteja tornar a Catalunya sempre que se l’hagi investit president abans, segons ha informat TV3 citant fonts del seu entorn. D’aquesta manera, pretén plantejar un problema a l’Estat espanyol, ja que en aquest eventual escenari s’hauria de procedir a la detenció d’un president de la Generalitat.

Per arribar a aquest cas, hauria de poder superar en primer lloc la sessió d’investidura, per la qual cosa necessitaria una Mesa del Parlament -que encara està per formar- que fos dominada pels independentistes, com durant la passada legislatura. Sobre la investidura a distància que rumia Puigdemont, el diputat electe d’ERC Roger Torrent ha dit que esperen que els lletrats del Parlament aclareixin si aquesta possibilitat s’ajusta al reglament i no ha volgut pronunciar-se fins que no s’hagi enllestit la negociació sobre la Mesa. S’ha mostrat partidari, això sí, d’un govern “que pugui governar des del minut u”.

Un altre dels escenaris apuntats des de Junts per Catalunya, la repetició d’eleccions, no agrada a ERC. D’altra banda, Antoni Castellà, dirigent de Demòcrates que serà diputat d’ERC, ha dit que estan rumiant la possibilitat que els exconsellers que acompanyen Puigdemont a Bèlgica -Meritxell Serret, Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig- renunciïn als seus escons per assegurar la majoria absoluta independentista al Parlament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides