El Grupo Zeta tanca ‘Interviú’ i ‘Tiempo’

L'editorial no ha concretat quan deixaran de sortir les capçaleres i que passarà amb els treballadors
Título de la imagen
Título de la imagen

El Grupo Zeta ha decidit tancar les revistes Interviú i Tiempo justificant la mesura davant “la impossibilitat de seguir sostenint durant més temps les importants pèrdues generades per ambdues publicacions en els últims anys”, pel permanent descens de la difusió i dels ingressos publicitaris.

El grup editorial ha informat en un comunicat que les pèrdues d’Edicions Zeta, que agrupa a aquestes dues revistes, han arribat als 7 milions d’euros en els darrers cinc anys i que la caiguda en la difusió ha estat del 65%, fins a arribar al 80% en els darrers deu anys.

La situació econòmica de la companyia d’Antonio Asensio Mosbah fa anys que està en crisi i ha demanat al sector bancari refinançar el seu deute, un fet que va provocar que Zeta es comprometés amb els seus creditors a desprendre’s de part dels seus actius, per la qual cosa ja havia venut Edicions B.

Tot i el tancament de les històriques capçaleres, la web d’Interviú seguirà oberta però sense ser actualitzada, almenys de moment. L’empresa editora no ha concretat quan es farà efectiu el tancament de les dues revistes ni que passarà amb la vintena de treballadors d’aquestes.

Interviú va néixer el 1976, fundada per Antonio Asensio, pare de l’actual responsable del grup, i va ser l’origen del Grupo Zeta. Aquesta capçalera va arribar a vendre un milió d’exemplars i va ser un mitjà de referència durant la Transició.

Tiempo, revista d’informació d’actualitat, va sorgir com a publicació independent el 1982 després que en un principi aparegués com un suplement de la mateixa Interviú.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides