Arrimadas veu possible arribar a governar

Dubta que els comuns prefereixin noves eleccions a facilitar-la la investidura
arrimadas cs
arrimadas cs

La presidenciable de Ciutadans, Inés Arrimadas, no descarta poder formar govern, ja que dubta que els comuns prefereixin repetir les eleccions a facilitar-la la investidura mitjançant l’abstenció, ha explicat en una entrevista concedida a El País. Tot i que la candidatura que encapçalava Xavier Domènech no s’ha mostrat oberta a aquesta possibilitat, Arrimadas expressa que “ja veurem…, ja veurem, si queden cinc dies per convocar unes segones eleccions i només amb una abstenció es pot treure endavant una investidura, ja veurem si ells al final segueixen votant que no“.

“Jo mai he posat el veto als comuns. Tots els partits que puguin contribuir a parar la bogeria que està succeint a Catalunya —la fugida d’empreses, la fractura social, la baixada d’inversions…—, evidentment, serà benvingut”, ha respost. Però admet que seria “molt complicat” formar govern amb els comuns.

Sobre la possibilitat d’intentar ser investida, la candidata de Cs expressa que “això acaba de començar, així que calma” i rebutja una “sensació d’urgència” que atribueix a PP i PSOE. “Jo no tinc gens clar que els independentistes arribin a un acord, amb gent fugida de la justícia, gent a Brussel·les, gent a la presó… Sabem molt bé el que estem fent”, ha manifestat. De fet, afirma que plantejaran una alternativa de govern no independentista “quan toqui”.

D’altra banda, ha retret al PSC que “ha assumit absolutament el discurs nacionalista” durant la campanya. En concret, diu que Miquel Iceta parlava “de Catalunya i d’Espanya com si anessin dues realitats separades, parlava de privilegis, parlava d’indults…”.”Els seus votants no ho van entendre”, sosté. Quant a l’independentisme, Arrimadas troba que ara “comencem nosaltres a guanyar la batalla del relat”, i tot i desmarcar-se de la noció de Tabàrnia, troba que aquesta mostra “la fragilitat dels arguments independentistes”.

(Visited 17 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari