Detenen un dels activistes de les mobilitzacions a la UAB

Carles Duran ha estat detingut a Igualada i posat en llibertat després de comparèixer davant del jutge
Carles Duran
Carles Duran

Aquest matí, el jove Carles Duran ha estat detingut arran del cas “Som 27 i més”, uns fets que van tenir l’any 2013 a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Després de la detenció, una vuitantena de persones s’han congregat davant de la comissaria dels Mossos de la capital de l’Anoia, on es troba detingut el jove.

L’abril de 2013 van tenir lloc unes mobilitzacions universitàries a la UAB, que van derivar en l’ocupació del rectorat i, posteriorment, la Fiscalia va demanar importants indemnitzacions i penes de presó per a 27 persones, entre elles l’activista anoienc Carles Duran, avui detingut.

L’ocupació es va produir quan unes 200 persones van entrar al rectorat de Bellaterra reclamant que l’equip de govern fes efectives “unes reclamacions que ja s’havien aprovat en el marc del Claustre”.

El procés judicial persegueix 25 estudiants, 1 membre del professorat i 1 membre del PAS, que són qui van reclamar a l’equip de govern de la UAB que complís amb els compromisos aprovats al claustre i que suposaven aturar una pujada de taxes.

Tal com es concreta en el web del col·lectiu “Som 27 i més”, la fase del procés judicial que ara s’obre afegeix una nova càrrega contra les persones imputades: la petició d’una fiança per la quantitat de 511.835,05 euros, que seran embargats als acusats per tal d’assegurar que es cobreix la responsabilitat civil.

El detingut ha estat posat en llibertat després de comparèixer davant del jutjat de guàrdia d’Igualada.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari