JxCat rebutja el “pla B” de Rufián

La candidatura de Puigdemont diu que investir Junqueras suposaria acceptar el 155
puigdemont faristol
puigdemont faristol

Junts per Catalunya ha descartat el “pla B” apuntat pel diputat d’ERC Gabriel Rufián per si no fos possible investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. La candidatura presentada pel PDECat el 21-D reafirma, mitjançant una comunicació interna, que no contempla cap més opció que investir Puigdemont, i assenyala que apostar per Oriol Junqueras, l’alternativa indicada per Rufián, comportaria acceptar el 155.

En concret, sense citar Junqueras, el document de JxCat sosté que qualsevol altre pla “és donar per bo el cop d’Estat de Rajoy i no respectar els resultats de les eleccions“, en les quals es van imposar Ciutadans en vots i escons, però el bloc independentista va conservar la seva majoria en escons, amb JxCat com a principal força per davant d’ERC.

D’altra banda, en el marc d’una primera ronda de contactes amb ERC i la CUP -de moment, sense resultats-, JxCat també ha fet saber que mantindrà reunions amb Catalunya en Comú Podem, una candidatura no independentista que ubica en el “bloc democràtic” de les formacions oposades a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya.

Aquest dijous, Rufián havia defensat com una alternativa de “pur sentit comú” que l’exvicepresident Junqueras esdevingués president de la Generalitat si l’expresident Puigdemont no tornava de Bèlgica. Tot i que l’exconseller Carles Mundó també es va pronunciar en la mateixa línia, el portaveu d’ERC, Sergià Sabrià, ha expressat aquesta setmana que ERC únicament preveu investir Puigdemont, per bé que va demanar a JxCat que aclarís com pensa maniobrar per aconseguir-ho.

Així mateix, segons publica l’Ara, l’entorn de Puigdemont prefereix repetir les eleccions a votar a favor de la investidura d’un altre president.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides