Amb qui va celebrar el matrimoni Puigdemont el Cap d’Any?

puigdemont missatge cap any
puigdemont missatge cap any

La filtració d’una foto al diari ABC ha permès conèixer que el matrimoni Puigdemont va celebrar l’arribada del nou any en un restaurant belga, en companyia del seu amic gironí Miquel Casals i de la seva dona. Com ha arribat aquesta foto familiar a la redacció de l’ABC? El digital directe.cat, pròxim a ERC, ho atribueix als serveis espanyols d’espionatge, que l’haurien interceptat i capturat en comunicacions privades de l’entorn del president cessat per l’article 155.

Carles Puigdemont està obsedit per la seva seguretat i creu que en el seu refugi de Bèlgica està sotmès a un implacable seguiment per part dels espies espanyols, que el tenen permanentment controlat per evitar que se’ls pugui escapar. La foto familiar obtinguda i publicada, hores després, pel diari ABC seria una prova d’aquest estret marcatge.

Els matrimonis Puigdemont i Casals són molt amics des de fa anys, en especial a través de les dones i dels fills, que tenen edats molt semblants. Abans de l’exili de Carles Puigdemont a Bèlgica, ambdós matrimonis ja tenien el costum de celebrar plegats la nit del 31 de desembre i aquest any, malgrat la situació excepcional, han volgut repetir el sopar de festa.

En la informació que acompanyava aquesta foto familiar, el diari ABC recordava que Miquel Casals, l’amic del president destituït de la Generalitat, va ser detingut l’any 1992 en el marc de l’Operació Garzón, acusat de col·laborar amb Terra Lliure, i condemnat a dos anys de presó. En una entrevista concedida anys després, Miquel Casals va admetre que s’havia dedicat a cremar banderes espanyoles i a intentar la destrucció de la rèplica de la caravel·la Santa Maria que hi havia al port de Barcelona. També va explicar que havia passat una pistola des d’Andorra i que va sabotejar unes màquines excavadores que treballaven en les obres d’un polèmic abocador a Besalú. En desfermar-se l’Operació Garzón, Carles Puigdemont –que aleshores treballava a El Punt Diari– va desaparèixer una llarga temporada, en què es va dedicar a viatjar per Europa, diuen que per por a ser detingut, ja que mantenia una estreta relació amb alguns dels encausats.

L’amic de Carles Puigdemont, com tota la resta de condemnats en l’Operació Garzón, va ser indultat l’any 1996, en el marc dels pactes del Majestic entre José María Aznar i Jordi Pujol. Després de passar per l’MDT, ERC i Reagrupament, l’independentista Miquel Casals es va fer militant de CDC, el partit del seu amic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides