Instituts dels EUA debatran sobre el conflicte català

"Espanya hauria de concedir la independència a Catalunya?", aquest és el punt de partida dels debats
Sense títol
Sense títol

El debat català es traslladarà aquest gener als instituts dels EUA. La crisi a Catalunya va ser el tema escollit, entre els temes sobre Europa, pel 64% dels alumnes nord-americans per preparar-se de cara a un dels més populars concursos de debat estudiantil que se celebra a més de 400 instituts del país.

“Espanya hauria de concedir la independència a Catalunya?”, aquest és el títol dels debats que se celebraran al llarg de la geografia nord-americana, de manera que els estudiants hauran de preparar-se una postura política o la contrària per ser capaços de defensar-la davant els seus rivals.

Els organitzadors dels debats, l’associació National Speech and Debat, encara no ha fixat a quins estudiants els tocarà defensar una posició o l’altra.

De fet, a les xarxes socials hi ha un debat previ molt encès entre els alumnes de secundària sobre quina posició és més fàcil de defensar, si el sí a la independència catalana, o la negativa a la separació.

L’organització, una de les que més tradició alberga en aquest tipus de concursos, tracta de promoure el debat públic entre els alumnes, i també la seva capacitat oratòria, i, per això, reparteix més de 153.000 dòlars en beques per a estudiants.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides