Guindos xifra el cost del procés en 1000 milions d’euros

El ministre d'Economia ha calculat el cost econòmic que ha provocat la tensió independentista a Catalunya
luis de guindos
luis de guindos

El ministre d’Economia, Luis de Guindos, ha xifrat aquest dilluns en uns 1.000 milions el cost econòmic que ha tingut la tensió independentista en l’economia catalana en el quart trimestre de l’any passat.

En una entrevista a la SER, Guindos ha explicat que aquesta xifra respon a la desacceleració de quatre o cinc dècimes del creixement del PIB català -de l’entorn del 0,9% al 0,4%- en el quart trimestre, que s’eleva a 200.000 milions d’euros.

Per això, ha deduït que la crisi política ha pogut costar ja “perfectament” uns mil milions d’euros al creixement econòmic, “castigat” pel plantejament independentista.

Segons el ministre, aquesta desacceleració posa de manifest l'”enorme inquietud i desconfiança” que van generar les anteriors decisions de la Generalitat.

Guindos ha assenyalat que espera que el futur Govern català sigui conscient d’aquests costos i abandoni la “via unilateral” i se centri “en el dia a dia” i en les “necessitats bàsiques” de la societat catalana, després que s’hagi posat de manifest, segons ell, que la via unilateral “no va enlloc”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides