Rajoy convoca la sessió constitutiva del Parlament pel 17-G

El president del govern central s'ofereix per col·laborar amb el nou govern català
rajoy a segovia
rajoy a segovia

El president del govern central, Mariano Rajoy, ha anunciat que convocarà la sessió constitutiva del nou Parlament de Catalunya sorgit de les eleccions del 21-D pel pròxim 17 de gener. Mariano Rajoy, en la roda de premsa de balanç anual de l’acció del govern central, s’ha ofert per col·laborar “sempre dins de la llei” amb el govern que surti escollit un cop hagi estat constituida la nova cambra catalana.

Rajoy ha afirmat que espera que Catalunya tingui un nou executiu “capaç de dialogar” i “d’entendre’s amb tots els catalans” i no només amb la meitat, i que també sigui capaç de dialogar amb “la resta d’espanyols”. El president del govern central també ha demanat que el nou govern de la Generalitat estigui dins “de l’imperi de la llei” i que no faci “més apel·lacions a la ruptura”. També ha demanat el cap de l’executiu central al pròxim govern català que no “torni a posar a prova” a Espanya, ja que l’Estat no es pot sotmetre a cap “xantatge”.

En aquest context, Rajoy ha insistit que Europa “no concedirà cap reconeixement ni legitimitat” a qui pretengui anar en contra de les lleis establertes. Davant la possibilitat que Carles Puigdemont fos escollit president estant a Brussel·les, el president Rajoy també ha afirmat que “és absurd pretendre ser president d’una Comunitat Autònoma vivint a l’estranger“, i ha ironitzat dient que ningú es podria imaginar que “jo volgués presidir el govern (de l’Estat) des de Lisboa”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides