Urkullu diu a Puigdemont que no es pot dirigir un país “via internet”

El lehendakari creu que a Catalunya cal tornar a la situació d'abans del 6 de setembre
urkullu pnb
urkullu pnb

El lehendakari, Iñigo Urkullu, considera que de ser el nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont no pot governar Catalunya des de Brussel·les. Urkullu, en declaracions a Radio Euskadi, ha dit que “per fer política, cal ser-hi present”, afegint que “no es pot dirigir un país només des de l’acció telemàtica o via internet“.

En aquest sentit, el lehendakari ha afirmat que “jo he tingut una experiència que ha coincidit amb viatges a l’exterior en la qual he dirigit una reunió de consell de govern per internet, però és diferent dirigir una reunió d’un consell de govern a dirigir un país”.

Íñigo Urkullu considera que “no es pot pensar en l’acció política, que és dirigir un país o un govern amb responsabilitat de dirigir un país, solament des d’una acció telemàtica o via Internet”.

El president basc creu que cal que la situació política catalana faci un pas enrere “si més no, abans del 6 de setembre“, en què les forces independentistes del Parlament van aprovar la llei del Referèndum.

Urkullu també diu que la solució de l’actual situació política catalana ha de passar per “vies polítiques, no penals ni judicials”. Aquí, el lehendakari ha afirmat que amb els resultats del 21-D es constata que, “no per una major participació, com així s’ha demostrat a Catalunya amb gairebé un 82%, hi ha hagut variació en els resultats”.

En aquest sentit, el lehendakari es mostra partidari que no hi hagi “una política de blocs i de fronts”, afegint que “no hem d’entendre la política com un exercici de bloqueig que estigui basat en l’enfrontament entre blocs consolidats”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides