Montoro canvia la programació de TV3

Televisió de Catalunya deixarà de comprar produccions externes per poder pagar els 167 milions que li reclama el Ministeri d'Hisenda
El ministre Montoro al Congrés
El ministre Montoro al Congrés

TV3 deixarà pagar per programes fets per productores externes per poder fer front al pagament dels 167 milions d’euros en concepte de l’IVA de les subvencions de la Generalitat del període que va entre els anys 2015 i 2017, i que el Ministeri d’Hisenda reclama a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha anunciat que el primer programa que es deixarà d’emetre és Tada oberta de la productora Mediapro, però tot apunta que aquest no serà l’únic programa de producció externa que haurà de deixar de fer Televisió de Catalunya.

La televisió pública catalana estudia començar a fer programes amb el personal que té en plantilla i deixar de pagar a productores externes per omplir la graella, amb la voluntat de reduir els costos de la programació.

Així, en substitució de Tarda oberta es contempla la possibilitat que es faci un nou programa conduït per Helena Garcia Melero. A banda de Tarda oberta, el canvi de criteri sobre la programació de TV3 també podria afectar a altres programes com Preguntes freqüents de la productora El Terrat, o Polònia i l’Està passant, produïts per Minoria Absoluta.

La reclamació d’Hisenda a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals respon a la nova interpretació que fa el Ministeri de Cristóbal Montoro de la llei en la qual considera que els mitjans no són ens públics singulars perquè tenen també activitat comercial.

Vicent Sanchis ha dit, a RAC1, que “aquest canvi de criteri en l’IVA destrueix la programació de TV3 i pot arribar a ensorrar el sector audiovisual de Catalunya. Per les empreses audiovisuals productores és una gran catàstrofe. Estan carregant-se el sector audiovisual de Catalunya i no els importa gens”.

Sanchis, però, ha descartat que TV3 hagi de tancar quan ha afirmat que “ho posem negre, però no tan negre per tancar TV3. Es pot continuar fent televisió, però cada vegada serà més producció interna”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides