Ciutadans vol presidir el Parlament

La majoria independentista pretén reeditar la Mesa de la legislatura passada
Carlos Carrizosa, de C's, al Parlament
Carlos Carrizosa, de C's, al Parlament

El portaveu de Ciutadans en la passada legislatura al Parlament, Carlos Carrizosa, exigeix que el seu partit ostenti la presidència de la cambra catalana. Carrizosa justifica aquesta petició a l’haver estat Ciutadans força més votada en les eleccions del passat 21 de desembre.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el portaveu de la formació taronja ha dit que “el més democràtic és que el president del Parlament sigui per a una persona de Ciutadans“, ja que no poden formar Govern per manca de suports suficients.

Segons els resultats del 21-D, Ciutadans ha de tenir dos membres de la nova Mesa del Parlament, com també n’han de tenir dos tan Junts per Catalunya com Esquerra Republicana. Finalment, el PSC ha de tenir el setè membre de la Mesa.

Jordi Turull, en nom de Junts per Catalunya, ja ha declarat que la seva formació vol que la presidenta del Parlament torni a ser Carme Forcadell restituint la Mesa anterior a l’aplicació de l’article 155.

La proposta de Turull contemplaria la incorporació a la nova Mesa de Joan Josep Nuet, de Comuns-Podem, que amb els resultats del 21-D no els correspon cap lloc, igualment com tampoc els correspon cap lloc al PP.

Carlos Carrizosa, per la seva banda, ha afirmat que tot haver fet els primers contactes encara no han iniciat les negociacions per compondre la nova Mesa del Parlament.

El dirigent de Ciutadans també ha anunciat que si els independentistes pretenen investir telemàticament Carles Puigdemont com a president ho impugnaran.

Carrizosa ha dit que “això és un invent de Turull, com el va ser el cens universal de l’1-O. No existeix. No reconeixeríem una investidura d’algú que no estigués en el Parlament, i pogués fer un discurs com cal fer-ho i ser votat. No ho admetríem com a legal”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides