Site icon El Triangle

Francesc Homs treballa per a la XAL

Pena Homs

Francesc Homs

L’exconseller de la Generalitat, Francesc Homs, ha estat contractat aquest any com a assessor extern per la Xarxa Audiovisual Local (XAL), segons publica El Mundo. La XAL és una empresa de titularitat pública depenent de la Diputació de Barcelona, i dedicada a fer productes audiovisuals.

La Xarxa Audiovisual Local està dirigida per Francesc Pena, que ocupa el càrrec de conseller delegat de l’empresa des de l’arribada dels convergents a la presidència de la Diputació, i que és íntim amic i home de confiança d’Homs.

L’exportaveu del govern d’Artur Mas, ha estat contractat sense concurs públic al considerar-se un treball menor segons els paràmetres de la Diputació de Barcelona, amb una facturació inferior als 18.000 euros més IVA.

Tot i que Homs no ha volgut concretar l’import que ha rebut de mans del seu amic i responsable de la XAL, Francesc Pena, ha transcendit que es podria estar parlant d’un contracte de 10.000 euros.

Francesc Homs hauria estat fent feines com a advocat especialitzat en compliance, que és l’adequació de les estructures de les empreses a la seva responsabilitat penal segons els nous criteris del Codi Penal.

L’amistat d’Homs i Pena es va poder constatar quan el conseller delegat de la XAL va acompanyar a l’exconseller de la Generalitat a declarar davant el Tribunal Suprem per la seva participació en la consulta independentista del 9-N.

Francesc Pena va ser el responsable del tancament de COMRàdio, emissora de la Diputació de Barcelona durant els anys que va està governada pel PSC. Personatge qüestionat fins i tot dins de la mateixa Diputació, s’assegura que aguanta en el càrrec per la seva amistat amb Homs.

Exit mobile version