Site icon El Triangle

Podemos recorrerà el 155 davant el TC

pablo iglesias podemos

Pablo Iglesias - Podemos

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha anunciat aquest dijous que la seva formació presentarà un recurs davant el Tribunal Constitucional contra l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya. Als passadissos del Congrés dels Diputats, Iglesias ha afirmat que “ho anem a recórrer ben aviat. De fet estem signant per recórrer-ho”. Per Iglesias cal evitar que “torni a passar a Catalunya i altres comunitats autònomes (…) l’amenaça del 155”, afegint que “es pot defensar l’autogovern de Catalunya i fer-lo avançar”.

Ahir dimecres el diputat d’ERC, Gabriel Rufián, havia demanat a Podemos que “recorrin davant el Tribunal Constitucional el cop d’estat que suposa el 155”. Tot i això, el diputat republicà Joan Tardà ha afirmat que no han estat convidats a participar en la presentació del recurs, però que li donaran suport si Podemos els ho demana, malgrat que consideren que el TC “està contaminat pel partidisme”.

Es dóna la circumstància que els grups parlamentaris d’ERC i PDeCAT no sumen els 50 diputats que requereix la llei per presentar recurs davant el TC, encara que en aquest cas acabessin sumant els diputats del PNB i Bildu. Des del PDECat, el diputat Jordi Xuclà, ha afirmat que el seu grup es troba en negociacions amb Podemos per consensuar un recurs conjunt, ja que considera que “seria de sentit comú i d’economia processal que féssim un sol recurs”. Xuclà ha assegurat que ja han fet “intercanvi d’esborranys” entre el seu partit i el de Pablo Iglesias per buscar una postura conjunta.

Exit mobile version