L’imam de Ripoll va ser confident del CNI

EL TRIANGLE avançava el passat 13 de setembre el vincle d'Abdelbaki Es Satty amb la seguretat de l'Estat
Imam de Ripoll
Imam de Ripoll

Tal com va avançar EL TRIANGLE, avui s’ha fet públic que l’imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, va ser confident de la seguretat de l’Estat. Concretament el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) ha reconegut que l’imam de Ripoll va ser confident de la intel·ligència espanyola mentre va estar ingressat a la presó de Castelló, on va entrar el 2010 fins al 2014, on estava empresonat per un delicte de tràfic de drogues.

Les fonts del CNI que han confirmat aquest extrem, sense concretar-ne les dates exactes en què es va produir aquesta col·laboració entre els serveis secrets espanyols i el considerat com a cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils del passat 17 d’agost, i que va morir en l’explosió de la casa d’Alcanar (Tarragona) el 16 d’agost. El CNI tampoc ha concretat si la col·laboració va ser remunerada.

Pel CNI aquesta mena de contactes són normals i habituals en la lluita antiterrorista, que busca informació allà on la pot trobar i que a les presons hi ha gent que vol acabar col·laborant, a banda que Es Satty estava acusat de tràfic de drogues i no de terrorisme.

Es Satty va arribar a Espanya el 2002, i el seu nom ja havia sortit en la investigació pels atemptats de l’11-M a Madrid. L’imam de Ripoll també va ser investigat en l’operació Chacal que perseguia una cèdula jihadista a Catalunya el 2005 però va sortir sense cap imputació.

Nascut a la zona del Rif, zona nord de Marroc i productora d’haixix, Es Satty militava en el radicalisme jihadista des de ben jove i va intentar entrar 121 quilos d’haixix en el seu cotxe però va ser detingut a la frontera amb Ceuta.

Després de passar quatre anys a la presó, el 2015 va oferir els seus oficis com a imam a Vilvoorde (Bèlgica) però després de les investigacions fetes pels belgues entre les que un policia local va preguntar als Mossos d’Esquadra pels seus antecedents, van decidir negar-li l’entrada.

Finalment va accedir a la plaça d’imam de la mesquita de Ripoll malgrat tenir antecedents penals cosa que li havia d’haver impedit exercir.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari