Bèlgica pregunta a Espanya per la presó a què aniria Puigdemont

La Fiscalia de Brussel·les demana informació per si ha d'extradir l'expresident català
puigdemont rtbf.be
puigdemont rtbf.be

La Fiscalia de Brussel·les reclama informació per aclarir dubtes abans que el jutge decideixi si accepta o no l’euroordre emesa contra Carles Puigdemont i els quatre exconsellers.

Així, ha remès a la jutge Carmen Lamena una llarga llista d’aclariments: des d’informació sobre les presons espanyoles fins a detalls sobre la presó en què ingressarien els cinc polítics catalans en cas de ser extradits.

La fiscalia belga ha demanat informació relativa a tres àmbits. Sobre el sistema penitenciari espanyol i en concret dades sobre el règim penitenciari, el règim intern a les presons espanyoles i fins i tot el nom de les presons en què ingressarien l’expresident Puigdemont i els quatre exconsellers que segueixen amb ell a Brussel·les (Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret).

La petició de les dades es basa en una sentència del Tribunal de Justícia de la UE de l’abril del 2015, que dictamina que l’execució d’una euroordre s’ha d’ajornar “si existeix un risc real de tracte inhumà o degradant a causa de les condicions de detenció de la persona afectada a l’Estat membre” que emet el mandat.

La intenció de la jutge Lamela és enviar la informació com més aviat millor perquè aquesta pugui ser utilitzada durant l’audiència que arrenca a les 14.00 hores de demà, divendres.

Encara que el jutge podria prendre aquest mateix divendres la decisió, no es descarta que s’agafi uns dies per avaluar el cas, i fins i tot que pugui demanar més informació a les parts donada l’excepcionalitat del cas.

Un cop hi hagi decisió, tant la fiscalia com la defensa tindran un termini de 24 hores per presentar recurs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides