Euskadi diu ‘no’ a la independència catalana

El PNB s'absté de reconèixer la república de Catalunya, com demanava EH Bildu
Parlament basc
Parlament basc

El Parlament basc ha votat en contra de reconèixer la república de Catalunya com demanava EH Bildu en una moció que ha comptat amb el rebuig d’Elkarrekin Podemos, el PSE-EE i el PP, i l’abstenció del PNB. En la iniciativa, demanava que la Cambra mostrés el reconeixement i el respecte per a Catalunya com un “estat de dret independent, sobirà, democràtic i social”.

Això no obstant, el PNB ha votat a favor d’una esmena a través de la qual Euskadi “respecta i acompanya les resolucions sobre la sobirania de Catalunya i el procés constituent” que van ser adoptades pel Parlament català.

A més, rebutja les mesures “excepcionals d’intervenció” que es deriven de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Finalment, el Parlament basc posa de manifest que li correspon “exclusivament” a la societat catalana i a la seva “legítima representació institucional” determinar el seu futur per vies exclusivament democràtiques i pacífiques.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides