Per quina faceta destaca ara Núria de Gispert?

de gispert tv3
de gispert tv3

L’exconsellera del govern de la Generalitat i expresidenta del Parlament de Catalunya Núria de Gispert excel·leix com a usuària de Twitter pels seus comentaris contra tot aquell que no és de la seva corda. Sovint, de fet, mostra un comportament als antípodes d’una persona que coneix el to institucional pel fet d’haver exercit com a segona autoritat de Catalunya.

Recentment, per exemple, ha escomès el seu excompany i ex-líder a Unió, Ramon Espadaler, per haver-se aliat electoralment amb el PSC. Havia piulat sobre ell que era un “botifler” i, ja des dels micròfons de RAC1, ha rematat: “feia dos anys que no cobrava i necessita un sou”. També va tenir unes paraules amables pel també excompany seu i exlíder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida -“Felicitats Duran, ja tens feina”-, quan va fitxar per la CEOE.

Actualment una figura destacada de l’escissió indepe d’Unió, Demòcrates, De Gispert té 8.000 seguidors a Twitter des d’on dispara a discreció. Del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, va dir: “Quants anys fa que vius i treballes a Catalunya? Ets un desconegut i sens arrels”. I a l’Audiència Nacional li dedicava aquestes paraules: “Sou uns canalles de l’extrema dreta, heu fet un judici sumaríssim al Govern legítim de Catalunya. Sou roïns”.

Una de les seves dianes predilectes és l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Quan fa uns dies reclamava explicacions al govern de Puigdemont, De Gispert va reaccionar en aquests termes: “De pobre, res! És una aprofitada“. I quan Colau va dir que la DUI no ha portat la República i que no volia que es malmetés aquest nom, l’expresidenta del Parlament va piular: “No siguis tan falsa!” i “El millor que podries fer és callar!”.

El seu parer sobre l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya va ser: “Tornem al Decret de Nova Planta de 1716: prohibir el català, tenir jutges castellans, tancar universitats, no recaptar impostos…”.

A banda de repiular profusament -també el missatge amb què Julian Assange es feia ressò de l’opinió de Pamela Anderson sobre Catalunya i Espanya- i d’interpel·lar altres polítics, ha demostrat tarannà i ideologia quan s’ha enganxat amb un usuari que li ha dit “Chupóptera amb pensió d’or”. La resposta, pròpia de Duran, va ser: “I tu no deus tenir pensió perquè deus estar xupant del PER”.

Quan el seu interlocutor li ha dit que és català i que preferiria “pagar un PER a gent decent que a vividores com tu”, la democristiana ha respost: “De gent que no treballa? Que cobra dels recursos catalans? Doncs si tant t’agrada, és que deus ser un d’ells, infiltrat. Adéu”. “Anda, que te den!“, ha afegit quan l’han acusat de ser “xusma”.

Aquest dijous, per postres, quan Inés Arrimadas ha declarat que “Catalunya no es pot permetre quatre anys més de procés”, De Gispert li ha dit: “Doncs, perquè no tornes a Cadis?”. Després s’ha retractat: “Lamento el que he dit a la sra. Arrimadas. A vegades, hauré de comptar fins a deu”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides