Fachin, a la intempèrie

Ni ERC ni la CUP 'adopten' l'exsecretari general de Podem Catalunya i la seva plataforma no concorrerà el 21-D
fachin tv3
fachin tv3

Albano Dante Fachin, exsecretari general de Podem i exponent del sector més proper a l’independentisme del grup parlamentari de Catalunya Sí Que Es Pot, no serà diputat la pròxima legislatura.

Segons s’ha justificat la facció escindida de Podem que liderava, Som Alternativa, les eleccions del 21-D tenen “un calendari i uns temps que ha impedit de facto coordinar una resposta conjunta a l’altura de l’excepcionalitat del moment”. Tot i la seva absència en la contesa del 21-D, asseguren que faran campanya “contra el 155 i els seus valedors”.

L’anunci confirma que els contactes amb ERC, la CUP, Procés Constituent i sindicats no han reeixit. Fachin va plegar després que el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, orientés les bases catalanes per votar una confluència amb Catalunya en Comú contra el criteri de Fachin, que volia formar un front comú sobiranista contra les formacions que van donar suport a l’aplicació l’article 155 de la Constitució a Catalunya. D’altra banda, 34 cercles catalans havien demant a la cúpula de Podemos la convocatòria d’una assemblea ciutadana per descavalcar Fachin.

La llista de la CUP
La CUP, que s’havia plantejat incorporar-lo si assumia un programa independentista i rupturista, ha presentat les seves llistes les darreres hores. Dos diputats incorporats amb la darrera legislatura ja començada, Carles Riera i Mireia Boya, són caps de llista respectius de les demarcacions de Barcelona i Lleida.

Els primers per Girona i Tarragona són, respectivament, Natàlia Sànchez, portaveu cupaire a Figueres, i Xavier Milian, regidor a Reus. A la llista barcelonina hi ha l’escriptora i tertuliana de TV3 Bel Olid, com a independent, i la regidora de la capital catalana Maria Rovira.

Malgrat no confluir amb la plataforma escindida de Fachin ni amb Procés Constituent, la CUP s’ha aliat amb el Partit Pirata.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides