ERC admet que no estaven preparats per a la República

Els republicans asseguren que "la violència" de l'Estat va frenar la implantació de la independència
Título de la imagen
Título de la imagen

El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha dit aquest dilluns que la República declarada des del Parlament no es va arribar a implementar mai perquè el Govern no estava preparat per a “la violència” de l’Estat.

“El país i el Govern no estaven preparats per afrontar un Estat autoritari i sense límits a l’hora d’aplicar la violència. El Govern català tenia una línia vermella, que era la de la no-violència“, ha exposat en roda de premsa després de reunir-se la direcció del partit.

Malgrat aquest context i davant les eleccions del 21 de desembre, Sabrià ha subratllat que la seva formació no renunciarà als seus principis. “El nostre objectiu és la independència i donar forma a aquesta república ja proclamada”, ha insistit, tot i que no ha volgut marcar dates per complir-lo, a diferència del programa presentat per Junts pel Sí el setembre del 2015, on s’establien 18 mesos.

Pel que fa a les declaracions de Carles Puigdemont al diari francès Le Soir, en què admet que hi ha més solucions per a Catalunya que no passen per la independència, el portaveu d’ERC ha afirmat que a la seva formació li agradaria veure quin és el “context d’aquesta frase”, però en tot cas ha valorat que el president destituït hagi “complert el seu compromís electoral”, per tant “no hi ha dubtes” del seu compromís i no entenen que Puigdemont estigui retrocedint en els seus plans.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides