Laporta apareix als Paradise Papers

Tenia una empresa a Malta amb l'agent de futbolistes Pini Zahavi i altres socis
laporta tve
laporta tve

L’expresident del FC Barcelona i exdiputat al Parlament de Catalunya Joan Laporta és un altre dels noms cèlebres que apareix als Paradise Papers, els documents obtinguts per Süddeutsche Zeitung i el Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació (ICIJ) el contingut dels quals publiquen a Espanya El Confidencial i La Sexta.

Segons revela El Confidencial, Laporta ha estat fins a aquest estiu accionista de BMVP Limited, una mercantil inscrita al registre de Malta el febrer del 2016 per Altima Malta Limited, firma especialitzada en crear estructures societàries, proporcionar testaferros i aconseguir posicions tributàries especials.

Laporta tenia 500 de les 10.000 accions. Un dels seus socis era l’agent de futbolistes Pini Zahavi, que en controlava 330. Segons un portaveu de Laporta, BMVP Limited era un projecte online del qual l’expresident culé va desvincular-les abans que arribés a engegar cap mena d’activitat perquè no es van assolir les condicions acordades. Oficialment, la mercantil s’havia creat per gestionar “una escola virtual” per impartir “lliçons esportives online“.

Segons la mateixa informació, el cap d’Altima Malta Limited, William Schembri, va atorgar a Laporta un poder per constituir BMVP Limited en nom d’ell. Un dels testimonis d’aquell tràmit va ser Manana Giorgadze, secretaria de Laporta i exesposa de George Mikadze, un antic treballador georgià amb responsabilitats econòmiques al club blaugrana que va ser condemnat per tràfic de drogues.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides