L’exconseller Vila fa “un pas al costat”

Molest per la via unilateral del PDeCat per la independència, ho deixa i passa a ser militant de base
Título de la imagen
Título de la imagen

L’exconseller d’Empresa Santi Vila ha assegurat aquest diumenge en un article d’opinió, publicat a La Vanguardia, que si el PDECat manté “el plantejament per la via unilateral”, només pot “fer un pas al costat”, “tornar a ser un ciutadà corrent i treballar des de la societat civil, com a militant de base”, ha afirmat en ple debat sobre la confecció de la candidatura per al 21 de desembre.

El polític també escriu que “la idea independentista és i ha de continuar sent ben legítima en qualsevol ordenament legal que es vulgui democràtic”. No obstant això, l’exconseller opina que “una aspiració d’aquesta magnitud requereix grans majories que la suportin, respecte escrupolós a les minories i fer les coses bé”.

Vila va deixar el Govern abans que el Parlament votés unilateralment la independència el passat 27 d’octubre. L’exconseller va passar una nit a la presó, fins que l’endemà va pagar la fiança que la jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, li havia dictat. La resta de companys són a la presó o refugiats a Brussel·les.

Vila, com després ha relatat, va negociar amb Madrid intentant fins al darrer moment que no es declarés la independència, i no s’apliqués tampoc l’article 155 de la Constitució. Després, quan va veure que no se’n sortia, va decidir plegar del Govern. S’havia especulat sobre la seva intenció d’encapçalar una via moderada del PDeCat de cara a les eleccions del 21 de desembre, però ara ha fet pública la seva renuncia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides