Milers de catalans tornen a sortir al carrer a Barcelona

S'han manifestat per demanar la llibertat dels exconsellers i els presidents d'Òmnium i de l'ANC
Título de la imagen
Título de la imagen

Barcelona ha viscut aquest dissabte una nova mobilització, massiva, per reclamar l’alliberament de Junqueras, dels set consellers empresonats i dels presidents de les entitats civils sobiranistes, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La iniciativa ha estat organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural, amb la voluntat de fer-la equiparable amb les grans diades de l’Onze de Setembre. Segons la Guàrdia Urbana hi han participat 750.000 persones.

Els assistents a la concentració han portat un llaç groc en record dels polítics i agents socials que són a la presó.

La manifestació ha començat a les 5 de la tarda a la cruïlla del carrer Marina i el carrer Pujades de Barcelona i han baixat en direcció al mar fins a l’avinguda d’Icària, on s’ha instal·lat l’escenari i on s’ha fet els parlaments.

De fet, la manifestació ha ocupat més del que es preveia en un primer moment i s’ha hagut de tallar l’Avinguda Diagonal. A més, molta gent no ha pogut arribar fins on ha tingut lloc la marxa perquè el metro s’ha col·lapsat i ha fet impossible accedir-hi.

Allà, s’hi han projectat vídeos amb missatges des de Brussel·les del president Puigdemont i dels exconsellers, i s’han llegit cartes de tots els exconsellers i dels presidents de l’ANC i d’Òmnium empresonats, amb veu dels seus familiars. També s’han celebrat actuacions musicals.

Sota el lema “Llibertat presos polítics. Som república” milers de persones han ocupat el carrer Marina. Els manifestants han acudit amb banderes independentistes i proclamant consignes com a “Llibertat, presos polítics” i “Fora les forces d’ocupació”, en al·lusió a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional.

La manifestació s’ha obert amb una capçalera d’honor amb els familiars dels empresonats i dels membres del govern que són a Brussel·les. Amb els familiars també hi ha hagut els dirigents de les entitats convocants.

Després, una segona capçalera amb representants polítics de formacions com ERC, el PDeCAT, la CUP, Catalunya en Comú o el PNB.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, no ha participat finalment a la marxa per recomanació expressa del seu advocat. També, segons fonts republicanes, no repetirà com a candidata a les eleccions del 21 de desembre i, per tant, probablement no formarà part de la llista d’ERC, com tampoc ho farà la republicana Anna Simó, també membre de la Mesa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides