Els exconsellers a la presó rumien si seguir la ‘via Forcadell’

Els seus advocats estudien si demanar una declaració voluntària i acatar la Constitució i renegar de la DUI
Exconsellers
Exconsellers

La Fiscalia ja ha anunciat que no recorrerà l’acte del magistrat Pablo Llarena, que deixava en llibertat els membres de la Mesa del Parlament i imposava una fiança de 150.000 euros per a la presidenta, Carme Forcadell, que l’ha portat a estar menys de 24 hores a la presó.

En no recórrer l’acte assumeix els arguments de l’instructor, que ha acceptat el ‘penediment’ dels investigats i la seva paraula d’acatar l’ordre constitucional i no seguir amb el desafiament independentista.

Així, es deixa la porta oberta, amb aquest nou criteri, a tornar a escoltar als exmembres del Govern empresonats.

Ara bé, perquè els exconsellers empresonats puguin veure modificades les seves mesures han de demostrar que realment acaten l’ordre constitucional i que han abandonat el seu pla per aconseguir la independència.

Els advocats ja estan analitzant diverses possibilitats. Una opció és sol·licitar la declaració voluntària davant la jutge Lamela i mostrar penediment.

Una altra opció és esperar que el Tribunal Suprem es posicioni sobre l’acumulació de la causa de l’Audiència Nacional a l’alt tribunal i llavors declarar davant del magistrat Llarena.

La tercera possibilitat és esperar a la vista dels recursos d’apel·lació davant la Secció Segona del Penal de l’Audiència, i exposar els seus nous motius perquè es revoqui la presó.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari