Gabriel i Salellas es reuneixen amb Puigdemont

La trobada a Brussel·les es produeix en ple debat per l'elaboració de les llistes independentistes
Título de la imagen
Título de la imagen

Els diputats de la CUP al Parlament Anna Gabriel i Benet Salellas s’han reunit aquest divendres a Brussel·les amb el president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont.

Segons ha explicació la formació anticapitalista en un comunicat, Gabriel i Salellas també s’han trobat amb els quatre exconsellers presents a Bèlgica: Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret.

Segons ha exposat la CUP, les trobades s’han produït “per donar suport al govern legítim i republicà de la Generalitat”.

Les trobades també han servit per compartir “la preocupació pel fet que vuit consellers es mantinguin presos i la continuïtat de l’ofensiva repressiva cap a la Mesa del Parlament”.

Així mateix, la CUP també ha emfatitzat “la necessitat de seguir denunciant a tots els nivells, també en l’àmbit internacional, la manca de garanties democràtiques i de respecte de drets fonamentals que suposa el règim del 78”.

La visita es produeix enmig del debat sobre la configuració de les candidatures independentistes per a les eleccions a Catalunya del 21-D, en el qual Puigdemont està a favor de fer una llista unitària independentista.

Dimarts passat a la nit va finalitzar el termini de presentació de les coalicions electorals sense que el PDeCAT, ERC i la CUP haguessin arribat a un acord per anar en una sola llista electoral, tot i que ara s’obre la porta a crear una “llista de país” a través d’una agrupació d’electors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides