Ramona Barrufet renega de la DUI

La membre de la Mesa del Parlament assegura davant el jutge que l'1-O no va tenir garanties
Título de la imagen
Título de la imagen

La secretaria quarta de la Mesa del Parlament en la legislatura que s’acaba de tancar, Ramona Barrufet, ha afirmat davant del Tribunal Suprem que la declaració unilateral d’independència (DUI) de Catalunya no era viable.

Ramona Barrufet s’ha desmarcat de la DUI afirmant davant del jutge Pablo Llanera que “el procés només es pot abordar des del pacte polític“, segons ha explicat l’agència Efe de fonts judicial presents en la declaració de la diputada del PDECat inscrita en el grup de Junts pel Sí.

Ha transcendit també que la diputada del PDECat ha manifestat en la seva declaració al Suprem que el referèndum de l’1-O “no comptava amb garanties”.

La diputada ha afirmat en seu judicial que acata l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya, igual com ho van fer la resta de membres de la Mesa investigats per haver permès la votació de les lleis independentistes a la cambra catalana.

Barrufet, com també van fer els altres investigats, ha qualificat de simbòlica i sense valor jurídic la declaració unilateral d’independència. La diputada ha quedat amb llibertat sota fiança de 25.000 euros que ha de fer efectiva en set dies a comptar des d’aquest dijous.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides