La Generalitat tenia 41 decrets per activar l’Estat català

La Guàrdia Civil va trobar-los a l'ordinador de l'exsecretari d'Hisenda
salvado 324
salvado 324

El darrer govern de la Generalitat havia preparat mesures per controlar competències clau i desconnectar d’Espanya després de la proclamació de la independència, segons publica El Confidencial descrivint el contingut de 41 decrets trobats per la Guàrdia Civil a l’ordinador de l’exsecretari d’Hisenda, Lluís Salvadó.

Aquests decrets, explica la mateixa informació, es van obtenir durant l’operació Anubis, en el marc de la qual Salvadó, molt proper a l’aleshores vicepresident Oriol Junqueras, va ser un dels alts càrrecs catalans detinguts. El Confidencial cita un correu electrònic rebut per Salvadó on se li deia “Et passo el llistat en Word”, tot adjuntant un arxiu anomenat “Normativa de desenvolupament immediat de la LTJR”. El significat probable de l’acrònim és Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República.

Al llistat hi havia 11 decrets generals, como ara els de control per part de la Generalitat sobre els funcionaris que l’Administració General de l’Estat té a Catalunya i regulació del procediment de subrogació dels contractes del sector públic i patrimonials formalitzats per l’Estat espanyol. Entre els 30 sectorials hi havia els corresponents a la creació d’un Banc Central, una Comissió Nacional del Mercat dels Valors, un Fons de Garantia de Dipòsits, el procés selectiu de magistrats i la regulació de l’accés al cos d’inspectors d’Ensenyament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides