Juncker adverteix del “verí” dels separatismes

El president de la Comissió Europea ha carregat contra els nacionalismes en la seva visita a Espanya
Sense títol
Sense títol

El president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, ha qualificat els corrents nacionalistes i separatistes de “verí” i ha advertit del perill que suposen per a la unitat d’Europa. “Impedeixen que Europa treballi de forma conjunta per influir en l’esfera mundial”, ha remarcat.

En el seu discurs després de rebre el doctorat honoris causa per la Universitat de Salamanca no ha citat Catalunya, però ha deixat caure diversos missatges amb una clara referència al procés català. “No tenim dret a desfer en l’àmbit nacional i regional un model de coexistència que hem sabut construir, si ho fem, entrarem en deriva”, ha argumentat.

Les paraules de Juncker es produeixen poc després de l’esbroncada que Carles Puigdemont, president cessat de la Generalitat, va fer contra les autoritats europees en el seu discurs a Brussel·les davant 200 alcaldes independentistes.

Puigdemont va interpel·lar directament al mateix Juncker: “És aquesta l’Europa que vostè vol?”, i li va recordar el “Govern empresonat” de Catalunya i, finalment, li va preguntar si “continuarà ajudant” a Mariano Rajoy si aquest no respecta els resultats del 21-D.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides