Quina contradicció arrossega Neus Lloveras?

Neus Lloveras
Neus Lloveras

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, diputada de Junts pel Sí al Parlament i també presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras, prefereix governar amb els constitucionalistes del PSC que no pas amb els independentistes de la CUP i ERC al seu ajuntament.

CiU va guanyar les darreres eleccions municipals del 2015 a Vilanova i la Geltrú obtenint sis regidors. Els van seguir els cinc regidors que va aconseguir el PSC, el mateix nombre que la CUP. Molt a prop es va situar ERC amb quatre. Dos regidors en va obtenir Som VNG, i dos també Ciutadans, per bé que una regidora va decidir passar a no adscrita per desavinences amb el líder local del partit. I finalment, es va situar el PPC amb un regidor.

Amb aquests resultats, Neus Lloveras va preferir pactar amb els socialistes, tot i que li faltaven dos regidors per a tenir la còmoda majoria absoluta. Dos anys després, el març del 2017 els dos regidors d’Unió Democràtica van abandonar el grup municipal de CiU per a passar a ser no adscrits, deixant a Convergència amb quatre regidors i, per tant, al PSC com a principal força política al consistori.

Malgrat aquestes circumstàncies i l’actual situació política que es viu a Catalunya, Neus Lloveras, que ara milita sota les sigles del PDECat i que té un clar perfil independentista, al seu ajuntament segueix preferint governar amb el PSC, tot i que les tres forces independentistes de Vilanova i la Geltrú sumarien els tretze regidors que els donarien la majoria absoluta al ple municipal. A cal sabater, sabates de paper…

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari