El Parlament de Flandes dona l’esquena a la República

Només la volen reconèixer els diputats de la ultradreta nacionalista Vlaams Belang: 4 de 124
puigdemont rtbf.be
puigdemont rtbf.be

La internacionalització del procés català ha rebut un revés aquest dimecres al Parlament de Flandes, on s’ha rebutjat  la moció amb què el partit de l’extrema dreta nacionalista flamenca Vlaams Belang plantejava reconèixer la República de Catalunya com un Estat sobirà i independent.

La desfeta de la proposta ha estat majúscula: d’un total de 124 representants, només 4, els de Vlaams Belang, han votat a favor d’un text que, a més, incloïa una condemna a la “repressió” d’Espanya per impedir la independència catalana. De fet, ni tan sols els nacionalistes flamencs de Nova Aliança Flamenca (N-VA), que van donar suport públic al president cessat de la Generalitat, Carles Puigdemont, han votat a favor.

El seu president i batlle d’Anvers, Bart de Wever, havia dit de Puigdemont que era un amic que sempre seria benvingut, però la N-VA no ha anat més enllà.

Per la seva part, l’expresident de la Generalitat ha anunciat que ell i els quatre exconsellers que es troben a Bèlgica mantindran “la legitimitat” del govern mitjançant una “estructura estable” amb què, així mateix, pensen vehicular accions de denúncia internacional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides