Les concentracions triomfen, però la vaga punxa

Els talls viaris i ferroviaris centren l'aturada; les manifestacions han tornat a omplir les places
Título de la imagen
Título de la imagen

Milers de persones s’han concentrat a la plaça de la Catedral de Barcelona per exigir l’alliberament dels consellers cessats i dels líders de l’ANC i Òmnium Cultural, tots ells a la presó, com a colofó d’una jornada de vaga amb desigual seguiment, en la qual els talls viaris i ferroviaris han complicat les comunicacions a Catalunya, però que l’aturada no ha acabat de funcionar en força sectors.

Sota el lema “llibertat presos polítics”, els manifestants han escoltat els diferents parlaments. Cal destacar les esbroncades que s’ha emportat el secretari general d’UGT a Catalunya, Camil Ros, per no haver donat suport a l’aturada però sí a les mobilitzacions de protesta.

Per la seva banda, el vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Agustí Alcoberro, ha qualificat la jornada de vaga general d’èxit però ha demanat una major mobilització per a la manifestació de dissabte que tindrà lloc al carrer Marina a l’altura de la Meridiana. Per concloure ha anunciat noves estratègies i noves formes de lluitar per a la setmana que ve.

Per la seva banda, Marcel Mauri, representant d’Òmnium, ha destacat que “seguim sent pacífics i així seguirem, un poble de pau però determinat a no acceptar la repressió sense renunciar al que som i al que volem construir. També ha demanat la fi de la repressió i l’excarceració de presos.

Paral·lelament, hi ha hagut concentracions similars a Girona, Lleida i Tarragona i altres ciutats i pobles de Catalunya. Pel que va a la vaga, els manifestants mantenen tallades algunes carreteres catalanes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides