El 23% dels espanyols fan boicot a productes catalans

Un estudi indica que, en cas d'independència, la xifra de rebuig podria pujar fins al 49,1%
Sense títol
Sense títol

El 23% dels consumidors espanyols, sense incloure a Catalunya, ha deixat de comprar productes catalans i un altre 21% es planteja fer-ho en el futur, segons l’informe “L’impacte del desafiament independentista a la reputació de les empreses catalanes”, elaborat per Reputation Institute.

En el cas que Catalunya accedís a la independència, el 49,1% dels consumidors espanyols, sense comptar els catalans, deixaria de comprar productes de Catalunya, el que es traduiria en una pèrdua de 20.000 milions d’euros per a les empreses catalanes, ha explicat avui el director general de Reputation Institute per a Espanya i Llatinoamèrica, Enrique Johnson.

Del 50,9% restant, el 15,4% no té clar quina decisió prendria i el 35,5% es mostra reticent a deixar de comprar productes catalans fins i tot en cas d’independència. En qualsevol cas, tan sols el 24% dels espanyols és capaç d’identificar correctament les companyies vinculades amb Catalunya.

Respecte del trasllat de les seus socials de les companyies catalanes a la resta d’Espanya, que s’està produint des del referèndum de l’1 d’octubre, el 77,5% dels espanyols (sense incloure Catalunya) està totalment d’acord amb aquesta mesura, davant al 10,9% que discrepa i a l’11,6% que es manté neutral.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides