El TC denuncia un cop més Forcadell per desobediència

Anul·la la DUI i la llei de transitorietat
Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional ha adoptat tres decisions de pes aquest dimecres quant al procés català. D’una banda, com s’esperava, ha anul·lat la declaració d’independència acordada per la majoria independentista del Parlament de Catalunya i també ha declarat inconstitucional la Llei de Transitorietat i Fundacional de la República. En definitiva, ha tombat els dos acords parlamentaris del 27 d’octubre sobre la declaració d’independència.

D’altra banda, el Constitucional ha decidit denunciar novament per desobediència la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa que van tramitar la proposta de resolució que contenia, en el seu preàmbul, la declaració d’independència.

En tercer lloc, d’altra banda, el Constitucional ha decidit aixecar les multes de 12.000 que va imposar als membres de la sindicatura electoral de l’1-O, entre els quals l’alt càrrec de la Generalitat Josep Maria Jové, que fou cessat precisament perquè no hagués d’assumir la multa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides