Quin és l’objectiu estratègic dels independentistes?

junqueras mes 324
junqueras mes 324

L’objectiu final que guia actualment l’estratègia independentista és forçar el govern de Madrid a negociar la república proclamada al Parlament el passat dia 27 d’octubre. La seva arma per aconseguir-ho és incrementar la inestabilitat social a Catalunya per tal que això repercuteixi en la cotització de la Borsa espanyola i en la prima de risc i portar l’Estat espanyol a l’amenaça de default, obligant-lo a rendir-se.

En els últims dies, en diversos fòrums de les xarxes socials i en mitjans de comunicació indepes es posa obsessivament la mirada en l’evolució de l’Ibex 35 i de la prima de risc, ressaltant com un triomf propi quan les fluctuacions d’aquests índexs van, respectivament, a la baixa i a l’alça. El més curiós és que alguns d’aquests digitals indepes insereixen, sense cap mena d’escrúpols, publicitat de pagament d’empreses cotitzades a l’Ibex 35… que periodísticament celebren que s’enfonsin!

Aquesta estratègia de collar el govern de Madrid amb la desestabilització dels indicadors econòmics fonamentals ja va ser teoritzada fa anys per l’exvicepresident Oriol Junqueras, actualment engarjolat a la presó d’Estremera. Segons la hipòtesi del president d’ERC, Espanya no aguantaria una vaga general d’una setmana a Catalunya i acabaria acceptant la secessió.

La vaga general d’aquest dimecres dia 8 s’insereix en aquesta estratègia. El mínim seguiment que ha tingut la convocatòria en el sector privat contrasta amb l’impacte circulatori provocat pels talls de trànsit a les principals carreteres del país. Els cervells d’aquesta vaga pretenen, de manera prioritària, col·lapsar l’autopista AP-7 a la frontera de La Jonquera i a la zona d’Alcanar, a més de les connexions amb Saragossa-Madrid per l’A-2 i amb Andorra per l’N-145 per impedir, en especial, el trànsit de mercaderies i aconseguir, d’aquesta manera, una sensació de caos per tal que la Borsa baixi i la prima de risc pugi. Quant pitjor, millor, és l’eslògan dels independentistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides