S’acaba el termini per embagar Puigdemont i els seus exconsellers

La jutge Lamela va imposar una fiança de 6,2 ME a l'anterior govern català per haver convocat la consulta de l'1-O
Título de la imagen
Título de la imagen

La jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha d’iniciar aquest dimecres el procés per embargar els béns de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i dels exconsellers cessats del seu executiu.

La magistrada els va imposar una fiança de 6,2 milions d’euros per fer front a les responsabilitats civils per les despeses que es generessin en la celebració del referèndum independentista de l’1-O.

El termini marcat per Carmen Lamela perquè els investigats fessin efectiva la fiança s’acaba aquest dimecres.

Per la seva part, l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha ingressat aquest dimarts 200.000 euros més per fer front a la quantitat que li reclama el Tribunal de Comptes per l’ús de fons públics en la consulta independentista del 9 de novembre del 2014.

El Tribunal de Comptes li va exigir a Mas una fiança total de 5.251. 948 euros. L’expresident ja havia ingressat 2,2 milions fa uns dies, per tant, encara ha d’ingressar 2,8 milions en un termini de set dies.

Mas té fins al pròxim 14 de novembre per fer el pagament després que el Tribunal de Comptes, i de no fer-lo efectiu en el termini establert es procediria a l’embargament dels seus béns.

Mas és considerat el responsable directe de totes les despeses que es van generar el 9-N, i ha de compartir amb els consellers del seu executiu i els empleats investigats la fiança per la partida que va assumir cadascun.

L’import dels diners que Mas va lliurar fa dies coincidia amb l’anunci dels diners que havien aconseguit recaptar associacions com l’ANC per col·laborar amb les multes imposades als organitzadors de la consulta del 9-N.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides