No hi haurà llista unitària

Puigdemont i Junqueras pugnaran per agafar el control de l'independentisme el 21-D
Título de la imagen
Título de la imagen

Finalment, l’independentisme concorrerà per separat a les eleccions del pròxim dia 21 de desembre. Tot i els últims intents del president cessat, Carles Puigdemont, que reclamava des de Brussel·les la necessitat de la llista unitària, els partits no s’han posat d’acord.

Ho explicava abans de la mitjanit el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, que donava per impossible una candidatura sobiranista “realment unitària” per a les eleccions a Catalunya del 21-D després que la CUP hagi anunciat que no participarà en cap coalició i que la seva assemblea elegirà entre quatre alternatives.

“Davant la impossibilitat de formar una llista realment unitària, caldrà crear un front comú de candidatures diferenciades”, ha dit en un comunicat, tot i que ha recordat que ERC pretenia una candidatura d’unitat que fos des del PDeCat i Demòcrates fins a la CUP.

En tot cas, el portaveu republicà ha assegurat que el seu partit “treballarà per ampliar la candidatura i obrir-la tant com es pugui”.

El PSC incorpora gent d’Unió

D’altra banda, qui sí que ha arribat a un acord és el PSC amb Units per Avançar, pel qual la llista dels socialistes incorporarà alguns noms de la formació sorgida arran de l’extinció d’Unió Democràtica, amb l’objectiu d’atraure votants del catalanisme moderat.

No es tractaria en cap cas d’una coalició, sinó que els socialistes estan disposats a incorporar alguns noms d’Units per Avançar a la seva candidatura.

L’acord implicaria integrar dos noms dels democratacristians en llocs de sortida de la candidatura que encapçalarà el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a més d’altres noms per sota.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari