Hisenda denuncia l’executiu de Puigdemont per l’1-O

Demana que el Tribunal de Comptes investigui si el Govern, l'ANC i Òmnium van gastar diners públics per fer la consulta
Puigdemont votant
Puigdemont votant

El Ministeri d’Hisenda ha denunciat el govern català cessat, a l’Assemblea nacional de Catalunya i a Òmnium Cultural per les despeses fetes pel referèndum de l’1 d’octubre.

Hisenda vol que la Fiscalia del Tribunal de Comptes prengui les “mesures contra el Govern de Catalunya i els responsables de les associacions identificades que permetin aclarir les actuacions contractuals i administratives dirigides a l’adquisició i, si escau, integració en el patrimoni públic, dels mitjans materials necessaris per a l’organització i celebració del referèndum”.

La denúncia ha estat posada pel secretari d’Estat d’Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, que demana que s’investigui la utilització de recursos públics “per a la seva organització i/o promoció per part d’entitats de naturalesa privada que han participat en l’organització i promoció de l’anomenat referèndum de l’1 d’octubre”.

Fernández de Moya reclama que s’identifiqui els membres cessats del govern de Carles Puigdemont com “responsables dels danys causats a l’erari públic”.

El ministeri de Cristóbal Montoro demana que s’aportin les dades que hi ha al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la causa que investiga la presumpta malversació de cabals públics, i afirma que “seria procedent reclamar del mateix les actuacions practicades per delimitar els danys i les persones responsables i fixar-se així en eventual import de les indemnitzacions”.

En relació amb les entitats Òmnium Cultural i Assemblea Nacional Catalana (ANC), Hisenda diu que “se sol·licita a l’efecte de què es pugui determinar l’eventual responsabilitat que correspongui, que s’insta a les mateixes a l’efecte de què defineixin el finançament que reben amb origen públic i la destinació utilitzada amb la mateixa”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides