Quan Fachin atacava ERC i Junqueras

L'exlíder de Podem orbita ara un partit que considerava còmplice de la corrupció sanitària
twitter fachin erc
twitter fachin erc

L’exsecretari general de Podem, Albano Dante Fachin, segueix apostant després de deixar la formació morada per un front electoral contrari a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, objectiu pel qual ha reconegut que manté contactes amb formacions independentistes com ERC i la CUP. Sense ser independentista, ha conreat un espai polític en el si de Podem fronterer amb els indepes on, un cop ha plegat com a dirigent i militant, aspira a aplegar altres militants.

Quant als republicans, al voltant dels quals ara orbita, el posicionament de Fachin ha canviat durant els darrers anys. Quan editava la revista Cafè amb llet i investigava casos de corrupció en la sanitat catalana succeïts sota l’autoritat de Convergència, Fachin va assenyalar ERC diversos cops a Twitter.

El 2012, per exemple, va piular una al·lusió directa a Junqueras: “Els que emmerden l’anhel independentista són els que el fan servir de tapadora dels seus delictes”. Sense anar tan lluny, el 2016 retreia a TV3 que “parla tant d’estelades i calla davant el pacte JxS-PP per tombar ILP d’educació”. Les seves escomeses sobre TV3 van tocar directament ERC. “El «consens al territori» del que parlen CiU i ERC com l’aconseguiran? Seguint manipulant mitjans, fent debats farsa a TV3? #VaHomeVa”, va escriure el 2015.

El 2014, va etzibar, amb referència directa a Junqueras, Alba Vergés, Oriol Amorós i Joan Tardà: “ERC: la marca blanca de la corrupció sanitària”. El 2013, va expressar: “Molt trist veient ERC potenciant el sistema que ha permès Cas Bagó, Cas Crespo, Cas Innova… #complices”. Novament, el comentari al·ludia Junqueras.

ERC, per la seva part, ha expressat les darreres hores la seva disposició a fer un lloc a l’últim secretari general de Podem, si finalment hi ha una llista sobiranista unitària.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides