Destapen els tentacles del marro ‘offshore’ de Xavier Trias

L'estructura té dos subfons vinculats amb un banc suís i va funcionar quan el convergent era alcalde
trias pdecat nov17
trias pdecat nov17

La trama offshore vinculada amb l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias i la seva família, destapada pel Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació (ICIJ) amb la col·laboració de Süddeutsche Zeitung, The New York Times, The Guardian i, a Espanya, El Confidencial i la Sexta, és més que el trust on el convergent consta com a beneficiari.

El Confidencial revela aquest dimarts nous detalls. D’una banda, publica que aquesta estructura offshore va funcionar almenys fins a l’any 2013, quan Trias era alcalde de la capital catalana. Segons la mateixa informació, el trust o fideïcomís aparentment emprat per la família del convergent es trobava actiu fins aleshores en el registre de les Illes Verges Britàniques, però la societat fou dissolta pocs dies després que es conegués que la UDEF estava investigant el patrimoni ocult a l’estranger de dirigents de Convergència.

D’altra banda, el mateix diari digital revela que a més del trust The JTB Family Settlement i la societat pantalla Highgate Partners Corp, hi ha dos subfons més, The JTB Grandchildren’s Sub Fund i The JTB Family Settlement Maria’s Sub Fund, els quals també porten les inicials del pare de Xavier Trias, Juan Trias Bertrán.

Segons el contingut d’un Excel amb data de 2014 que consta entre els anomenats Paradise Papers, és Maria Vidal de Llobatera Bassols, la mare de Xavier Trias, qui consta com a titular de les figures jurídiques associades amb els actius de la banca privada suïssa RBS Coutts. Es tracta d’un arxiu que compila noms de clients que aquest banc va traspassar llavors al bufet Appleby, amb seu a les Bermudes i especialitzat en creació d’estructures per amagar fons en paradisos fiscals.

Els documents publicats per El Confidencial especifiquen que els dos subfons eren de tipus discrecional, la qual cosa atorga màxima capacitat de decisió sobre qui n’és beneficiari i com es reparteixen els rendiments generats.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari