Puigdemont: “no serà la primera vegada que Espanya passa vergonya”

L'expresident català portarà l'Estat espanyol als "tribunals internacional"
Título de la imagen
Título de la imagen

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha dit que “tot això acabarà en els tribunals internacionals” en referència al fet que s’hagi empresonat part del seu executiu per decisió de l’Audiència Nacional. Carles Puigdemont ha afirmat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que “no serà la primera vegada que Espanya passa vergonya en els tribunals internacionals”.

L’excap de l’executiu català ha demanat a Europa que prengui part perquè “s’estan violant els drets humans amb els companys que estan empresonats“, i ha afegit que “Europa no pot tenir a tot un govern en la presó o a l’exili“. Puigdemont ha estat acompanyat en l’entrevista que se l’hi ha fet a Brussel·les dels exconsellers del govern català que van marxar d’Espanya amb ell: Comí, Serret, Puig i Ponsatí, i ha dit que “la internacionalització ajuda als companys empresonats”.

Carles Puigdemont s’ha preguntat que “quan s’és tan indolent (…) aquesta Europa ha de preguntar-li a l’Estat espanyol si respectarà aquesta decisió si guanya el bloc independentista”. En aquest context, Puigdemont s’ha preguntat que “de què té por” el govern de Mariano Rajoy i ha afegit que “Espanya no es pot carregar la carta dels drets fonamentals de la UE“.

Puigdemont ha insistit en la necessitat de concórrer a les eleccions del 21-D a través d’una “llista de país amplíssima“, en la qual estiguin “totes les sensibilitats. No tenim altra alternativa que anar junts (…) perquè si no ho combatem, l’Estat espanyol pot guanyar”, afegint que “sense llibertat i democràcia no és possible el projecte legítim de cada formació”. Per a Puigdemont, aquests comicis són unes “eleccions d’emergència nacional“.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari