Foment diu que la vaga de dimecres és il·legal

Els denominats comitès de defensa de la república provoquen problemes de trànsit al tallar diferents vies de circulació
Joaquim Gay de Montellà
Joaquim Gay de Montellà

La patronal Foment del Treball presenta aquest dilluns una demanda per declarar il·legal la vaga general convocada per al pròxim dimecres, 8 de novembre, a Catalunya pel sindicat Intersindical-CSC. La demanda es presenta davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Foment també demana mesures cautelars per paralitzar la vaga, a la qual s’ha sumat també el principal sindicat de l’ensenyament, Ustec, i que té el suport l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i la CUP.

L’associació empresarial considera que la vaga s’ha convocat per motius extra laborals, tot i que a parer de la patronal la redacció de la convocatòria pretén amagar els motius polítics que sí que es van incorporar en dues convocatòries anteriors, com la del passat 3 d’octubre.

Foment també denuncia que la convocatòria de vaga té defectes formals, perquè que no s’ha comunicat ni a les patronals Foment i Fepime amb els 10 dies mínims d’antelació per part del sindicat convocant.

Per altra banda, grups de manifestants dels denominats comitès de defensa de la república, que primer es van dir comitès de defensa del referèndum, han estat provocant talls a diferents vies de circulació i també han provocat talls diferents mitjans de transport públic per demanar la llibertat del “presos polítics”, en referència als exmembres del Govern de la Generalitat i els presidents de l’ANC i Òmnium.

A Barcelona, aquest dilluns els manifestants han fet talls a la Gran Via, carrer Aragó, Travessera de Dalt i Fabra i Puig a l’altura de Meridiana. En aquest darrer punt ha intervingut la Guàrdia Urbana per recuperar una de les vies d’entrada a la ciutat.

L’N-340 ha estat tallada a l’altura d’Alcanar en tots dos sentits, i es dóna la circumstància que en aquest tall de circulació hi ha participat el pare de l’exconseller, Raül Romeva, empresonat per ordre de l’Audiència Nacional.

També hi ha hagut talls de trànsit a la C-58 a l’altura de Sabadell, a la C-17 a Mollet i a Badalona s’han fet talls de circulació a la C-31.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides