Puigdemont surt en llibertat condicional

El jutge considera que no hi ha risc de fuga de l'expresident i els quatre exconsellers
Título de la imagen
Título de la imagen

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els exconsellers Clara Ponsatí (Ensenyament), Toni Comín (Salut), Meritxell Serret (Agricultura) i Lluís Puig (Cultura) han queda en llibertat vigilada després de ser interrogats per un jutge flamenc a Brussel·les.

El jutge ha adoptat aquesta decisió després d’escoltar els cinc polítics per considerar que no hi ha un risc de fuga que justifiqui la presó provisional que demanava la jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela.

Puigdemont i els seus exconsellers han estat detinguts aquest diumenge des de les 09:17 del matí. A aquesta hora es personaven voluntàriament en una comissaria de la Policia Federal belga al centre de la capital. El lliurament havia estat pactat pels advocats amb la Fiscalia de Brussel·les.

Durant tota la tarda han comparegut davant del jutge d’instrucció. Han triat el neerlandès com a llengua de procediment, tot i que cap d’ells el parla ni l’entén.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides