La jutge ordena la detenció de Puigdemont

L'expresident i els exconsellers són acusats de rebel·lió, sedició, malversació, prevaricació i desobediència
puigdemont gene
puigdemont gene

La jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha ordenat l’ordre de detenció, nacional i internacional, contra l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els quatre consellers destituïts, Meritxell Serret, Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluis Puig, que no van acudir dijous a la citació judicial pels presumptes delictes de rebel·lió, sedició, malversació, prevaricació i desobediència per la declaració d’independència de Catalunya.

La magistrada ha emès les ordres europees de detenció contra els cinc exalts càrrecs de la Generalitat, atès que és públic i notori que es troben a dia d’avui a Bèlgica.

Lamela ha anat més enllà de la petició de fiscal i, a més de l’ordre de detenció i empresonament a Brussel·les, emet una segona ordre de recerca i captura nacional i internacional i l’ingrés a presó per al President i els quatre consellers per si marxen de Bèlgica. La jutge també rebutja la petició de comparèixer per videoconferència.

En total són 10 interlocutòries, dues per a cada acusat. La primera ordre de detenció ja s’ha enviat a Bèlgica, a la Fiscalia Federal Belga, i s’ha insertat al programa Sirene de la policia belga. En la segona, la jutge tramita l’ordre de recerca i captura nacional i internacional a través de la policia nacional, la guàrdia civil i la Interpol.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides