L’Audiència desestima excarcerar ‘els Jordis’

Sànchez i Cuixart romanen a la presó de Soto del Real des de fa 18 dies, acusats de sedició
jordi sanchez cuixart
Jordi Cuixart amb Jordi Sànchez

La secció segona de la sala del penal de l’Audiència Nacional ha decidit aquest divendres desestimar el recurs de petició de llibertat de les defenses dels líders de les entitats independentistes, el de l’ANC, Jordi Sànchez, i el d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. D’aquesta manera, la sala confirma la decisió de la jutge Carmen Lamela, que va decretar el seu ingrés a presó de manera incondicional el passat 17 d’octubre acusats d’un delicte de sedició.

De res han valgut les al·legacions de la defensa sobre la situació política a Catalunya, que ha canviat des que van ser empresonats el 16 d’octubre passat per sedició.

Els advocats de Sánchez i Cuixart, Jordi Pina i Marina Roig, no només han expressat en la vista celebrada aquest divendres que la situació a Catalunya ha canviat en els últims dies, sinó que també han discutit directament els fets que se’ls imputa. És a dir, sostenen que no van impedir la sortida de la comitiva judicial, sinó tot el contrari, que van facilitar que abandonessin la Conselleria d’Economia.

Per a això han aportat gravacions i material gràfic. També han insistit que no hi ha risc de fuga, ja que sempre han comparegut al jutjat quan han estat citats, i han discutit que l’Audiència Nacional sigui la competent per instruir aquest assumpte.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari